Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
10.915 vizualizări
1.145 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.