Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
10.862 vizualizări
1.127 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.