Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
9.877 vizualizări
904 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.