Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
11.063 vizualizări
1.186 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
12. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
22. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
26. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.