Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.296 vizualizări
1.284 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
8. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
12. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
19. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
20. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
26. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
30. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.