Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
12.352 vizualizări
791 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
9. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
16. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
17. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
21. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
28. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.