Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.424 vizualizări
1.313 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
12. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
21. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
26. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.