Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
13.328 vizualizări
1.030 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
5. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
6. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
16. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
17. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
26. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
29. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.