Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.481 vizualizări
1.333 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
2. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
3. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
7. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
10. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
11. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
19. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
20. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
26. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.