Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.363 vizualizări
1.297 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
3. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
4. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
9. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
13. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
14. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
17. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
24. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
26. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.