Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui, grasime pentru tava, 6 linguri de sos special pentru gratar (Barbecue) sau ketchup iute.

Mod de preparare: Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza - eventual - pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se unge apoi cu grasime, se asaza pe ea aripioarele (una langa alta) si se prajesc in cuptorul incins (175 grade C) circa 15 minute. Intre timp, se prepara sosul: se curata o ceapa mijlocie, se toaca marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, 200 g zahar, o lingurita sare, 80 g ketchup, 3 linguri otet alb, 2 lingurite praf de mustar, putin piper si cateva picaturi de sos Barbecue. Se lasa la foc mic pana ce dau in clocot - amestecand intruna - si la sfarsit se gusta de sare si piper. Se scot aripioarele, se ung din belsug cu sos, se baga din nou la cuptor si se mai lasa 20-25 de minute. Din cand in cand se intorc si se mai ung cu putin sos. Se servesc fierbinti.
15.314 vizualizări
1.209 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
6. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
13. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
27. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.