Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui, grasime pentru tava, 6 linguri de sos special pentru gratar (Barbecue) sau ketchup iute.

Mod de preparare: Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza - eventual - pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se unge apoi cu grasime, se asaza pe ea aripioarele (una langa alta) si se prajesc in cuptorul incins (175 grade C) circa 15 minute. Intre timp, se prepara sosul: se curata o ceapa mijlocie, se toaca marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, 200 g zahar, o lingurita sare, 80 g ketchup, 3 linguri otet alb, 2 lingurite praf de mustar, putin piper si cateva picaturi de sos Barbecue. Se lasa la foc mic pana ce dau in clocot - amestecand intruna - si la sfarsit se gusta de sare si piper. Se scot aripioarele, se ung din belsug cu sos, se baga din nou la cuptor si se mai lasa 20-25 de minute. Din cand in cand se intorc si se mai ung cu putin sos. Se servesc fierbinti.
14.977 vizualizări
1.101 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
14. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
23. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.