Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui, grasime pentru tava, 6 linguri de sos special pentru gratar (Barbecue) sau ketchup iute.

Mod de preparare: Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza - eventual - pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se unge apoi cu grasime, se asaza pe ea aripioarele (una langa alta) si se prajesc in cuptorul incins (175 grade C) circa 15 minute. Intre timp, se prepara sosul: se curata o ceapa mijlocie, se toaca marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, 200 g zahar, o lingurita sare, 80 g ketchup, 3 linguri otet alb, 2 lingurite praf de mustar, putin piper si cateva picaturi de sos Barbecue. Se lasa la foc mic pana ce dau in clocot - amestecand intruna - si la sfarsit se gusta de sare si piper. Se scot aripioarele, se ung din belsug cu sos, se baga din nou la cuptor si se mai lasa 20-25 de minute. Din cand in cand se intorc si se mai ung cu putin sos. Se servesc fierbinti.
15.315 vizualizări
1.209 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
8. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
10. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
18. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
21. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.