Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.660 vizualizări
857 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
2. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
13. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.