Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr |
Cartofi la cuptor cu ienupăr
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.660 vizualizări
Versiunea printabilă857 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume) 2. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate) 5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 6. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume) 7. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 10. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume) 13. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume) 15. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi) 19. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte) 20. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 24. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 25. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 28. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 29. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume) 30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte) |