Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.999 vizualizări
957 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
5. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
15. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
20. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
22. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.