Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.933 vizualizări
941 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
3. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
8. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Caracatiţă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
15. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
17. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
24. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
28. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.