Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.152 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
7. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
12. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
14. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.