Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.080 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
10. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
23. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.