Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.026 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
16. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.