Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.089 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
8. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
10. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
15. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.