Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.018 vizualizări
1.215 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
3. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
7. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
12. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
14. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.