Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.225 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
13. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
17. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
24. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
28. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.