Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.050 vizualizări
1.224 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
2. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
4. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
13. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
14. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
15. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
24. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
30. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.