Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.043 vizualizări
1.222 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
2. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
27. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.