Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.090 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
16. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
19. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
24. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.