Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.066 vizualizări
1.225 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
4. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
11. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
22. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
24. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
28. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.