Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.817 vizualizări
1.161 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
3. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
10. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
26. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.