Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.088 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
5. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
19. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.