Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.071 vizualizări
1.227 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
12. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
20. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
25. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
26. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
28. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.