Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.092 vizualizări
1.230 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
16. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
19. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
20. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.