Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.477 vizualizări
1.062 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Budincă de spanac cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
14. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
18. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
20. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
23. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
27. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.