Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
8.788 vizualizări
822 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
10. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
28. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
30. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.