Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.076 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
3. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.