Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.031 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
2. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
4. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
6. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.