Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.052 vizualizări
1.224 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
2. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
17. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
21. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
29. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.