Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.091 vizualizări
1.230 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
9. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
24. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
30. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.