Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.037 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
12. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
26. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
28. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
29. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.