Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.097 vizualizări
1.230 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
22. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
24. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
28. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.