Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.882 vizualizări
1.180 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
26. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.