Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.957 vizualizări
1.197 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
12. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.