Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.059 vizualizări
1.225 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
12. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
24. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
28. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.