Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.053 vizualizări
1.224 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
9. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
13. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.