Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.041 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
6. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
27. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.