Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.051 vizualizări
1.224 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
8. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
14. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
17. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
18. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de somn (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.