Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.039 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
8. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
12. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.