Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.100 vizualizări
1.230 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
18. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
20. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
27. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
28. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.