Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.998 vizualizări
1.208 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
2. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
10. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.