Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.084 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
4. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
5. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
28. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.