Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.079 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
5. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
21. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
22. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
24. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
30. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.