Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.103 vizualizări
1.231 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
16. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.