Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.958 vizualizări
1.197 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
3. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.