Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.072 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
2. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
7. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
16. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
26. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
28. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.