Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.087 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
22. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.