Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
10.033 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
3. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
10. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
14. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
16. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
23. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
26. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
28. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.