Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.004 vizualizări
1.135 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
3. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
7. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
13. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
14. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
17. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
19. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
21. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
22. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
25. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
26. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
28. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.