Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.044 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
3. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
4. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
6. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
10. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
15. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
19. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
30. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.