Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.054 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
2. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
10. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
18. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
19. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
20. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
21. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
22. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
24. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
25. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
29. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.