Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.774 vizualizări
1.094 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
2. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
3. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
4. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
8. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
15. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
16. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
17. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
19. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
20. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
26. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
27. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
30. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.