Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.049 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
5. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
9. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
11. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
15. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
18. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
22. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
28. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
30. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.