Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.796 vizualizări
1.098 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
4. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
8. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
10. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
11. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
14. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
17. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
18. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
21. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
22. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
23. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.