Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.775 vizualizări
1.095 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
3. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
4. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
10. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
17. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
21. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
22. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
23. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
24. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
25. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.