Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.758 vizualizări
1.090 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
2. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
3. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
5. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
7. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
12. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
17. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.