Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.015 vizualizări
1.137 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
4. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
8. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
13. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
16. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
17. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
19. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
20. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
25. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
30. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.