Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.975 vizualizări
1.130 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
4. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
6. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
9. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
10. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
12. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
14. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
16. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
21. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
28. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
29. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.