Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) |
Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit). Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.616 vizualizări
Versiunea printabilă1.050 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 2. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 4. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 5. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele) 7. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 8. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi) 10. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume) 12. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 15. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri) 17. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri) 18. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 20. Salată de andive (Salate > Salate de legume) 21. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe) 22. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă) 23. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci) 24. Amandină (Dulciuri > Prăjituri) 25. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume) 26. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri) 27. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 28. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri) 30. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |