Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.013 vizualizări
1.136 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
2. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
4. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
9. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
16. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
28. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
30. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.