Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.046 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
4. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
8. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
16. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
17. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
21. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
22. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
24. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
27. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.