Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.026 vizualizări
1.138 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
2. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
3. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
4. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
13. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
15. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
19. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
21. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
23. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
25. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
27. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
29. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.