Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.989 vizualizări
1.130 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
3. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
8. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
11. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
14. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
15. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
19. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
22. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
24. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
29. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.