Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.930 vizualizări
1.119 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
3. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
6. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
12. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
16. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
20. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
21. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
24. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
25. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
28. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.