Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.009 vizualizări
1.136 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
5. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
6. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
10. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
16. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
17. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
19. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
26. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.