Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.866 vizualizări
1.112 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
5. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
7. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
11. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
12. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
13. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
16. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
22. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
25. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
28. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
29. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.