Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.868 vizualizări
1.112 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
3. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
5. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
10. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
11. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
15. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
18. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
22. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
25. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.