Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.963 vizualizări
1.128 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
2. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
9. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
13. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
15. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
19. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
21. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
23. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
25. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
27. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.