Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.042 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
3. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
7. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
10. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
14. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
27. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
28. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.