Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.000 vizualizări
1.134 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
6. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
14. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
23. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
25. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.