Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.006 vizualizări
1.135 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
5. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
6. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
15. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
16. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
17. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
18. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
19. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
20. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
21. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
24. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
25. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
29. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.