Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) |
Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit). Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.393 vizualizări
Versiunea printabilă1.006 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri) 2. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri) 3. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 4. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 6. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume) 8. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă) 10. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri) 12. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume) 13. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate) 16. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 17. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri) 18. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 20. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 23. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 24. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume) 25. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 26. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă) 27. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume) 28. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 29. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri) |