Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.037 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
2. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
6. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
10. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
11. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
20. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
21. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
23. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
28. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
30. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.