Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.985 vizualizări
1.130 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
2. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
6. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
12. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
15. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
18. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
20. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
24. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
28. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
29. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.