Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.016 vizualizări
1.137 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
3. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
7. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
8. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
9. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
11. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
14. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
15. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
16. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
21. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.