Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
7.008 vizualizări
1.136 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
7. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
11. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
19. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
23. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
27. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
28. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.