Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii |
Ardei copţi cu sos de roşii
Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ). Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider. Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.368 vizualizări
Versiunea printabilă1.277 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi) 2. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 4. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 7. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe) 8. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 9. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri) 11. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume) 15. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 19. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe) 20. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 21. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 25. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 27. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |