Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
19.403 vizualizări
790 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
2. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
29. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.