Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.846 vizualizări
1.396 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
24. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
30. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.