Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.964 vizualizări
1.433 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
16. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
17. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
18. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
22. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
30. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.