Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.903 vizualizări
1.411 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
2. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
10. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
20. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.