Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
20.336 vizualizări
820 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
12. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
14. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
29. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.