Linguini cu scoici - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Linguini cu scoici

Linguini cu scoici

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg scoici (midii) proaspete, o lingura de unt, o ceapa tocata marunt, 300 ml vin alb sec sau demisec.
Pentru sos: o lingura ulei de floarea-soarelui, 4 cepe de arpagic taiate in sferturi, 2 catei de usturoi zdrobiti, o conserva de 400 g de rosii in suc propriu, sare, piper negru macinat, 225 g paste fainoase (linguini sau tagliatelle), 2 linguri patrunjel verde tocat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spalati scoicile cu multa apa rece, apoi curatati-le cu ajutorul unei periute moi. Aruncati-le pe cele care sunt desfacute sau au cochilia sparta/ ciobita, restul puneti-le intr-un castron cu apa rece pe care il veti tine la frigider pâna când le veti gati.
Topiti untul intr-o cratita incapatoare; adaugati scoicile, ceapa si vinul, acoperiti cu un capac care sa inchida ermetic vasul
si lasati scoicile sa fiarba in aburi 5-6 minute. Aruncati-le pe cele care nu s-au deschis. Strecurati sosul si pastrati-l.
Pentru a prepara sosul, incingeti uleiul intr-o alta cratita si caliti ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute. Adaugati rosiile si jumatate din sosul in care au fiert scoicile, sare si piper dupa gust.
Când incepe sa clocoteasca, micsorati focul si lasati sosul sa fiarba circa 10 minute, pâna incepe sa se ingroase.
Fierbeti pastele in apa cu sare, scurgeti-le, apoi puneti-le peste sosul de rosii, impreuna cu restul sosului in care au fiert scoicile.
Scoateti carnea din jumatate din scoici si amestecati-o cu pastele; adaugati si celelalte scoici, amestecati cu grija, ornati cu patrunjel verde si serviti imediat.
Se potriveste cu vin alb sec.
4.433 vizualizări
861 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de scoici (midii, stridii) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.