Jambon - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Jambon

Jambon

Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pulpa de porc (5 kg), 400 g sare, 12 g silitra, 10 boabe piper, 2 boabe ienibahar, 2 capatani usturoi, 50 ml otet, 750 ml vin sec, 2 foi dafin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si in nici un caz la congelator) laolalta cu boabele de piper si, ienibahar, cu usturoiul curatat si taiat, otetul indoit cu apa, vinul si foile de dafin. Silitra se presara deasupra. Timp de zece zile, carnea se intoarce din cand in cand in sos, dupa care se scoate din vas si se atarna la zvantat o zi. Apoi se pune la afumat trei-patru zile, dupa care se poate pastra la rece sau se poate fierbe in apa cu putina sare pana cand se inmoaie.
5.905 vizualizări
784 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Spaghetti a la bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Morcovi Parma (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piperadă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.