Tortilla de patatas (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II)

Tortilla de patatas (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari.

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine.
Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute.
Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece.
4.077 vizualizări
779 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
3. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
25. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.