Tortilla de patatas (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II)

Tortilla de patatas (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari.

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine.
Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute.
Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece.
4.451 vizualizări
877 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.