Tortilla de patatas (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II)

Tortilla de patatas (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari.

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine.
Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute.
Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece.
4.556 vizualizări
915 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
22. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
24. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.