Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.271 vizualizări
1.098 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
2. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
4. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
5. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
7. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
9. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
10. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
11. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
13. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de iarnă (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
17. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
18. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort fraged (Dulciuri > Torturi)
20. Tort special (Dulciuri > Torturi)
21. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
23. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
27. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
30. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.