Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.244 vizualizări
1.093 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
2. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
3. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
4. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
5. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
6. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
8. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
10. Tort Maricel (Dulciuri > Torturi)
11. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
12. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de Ness (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu struguri (Dulciuri > Torturi)
17. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
19. Tort Fulger (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
22. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
23. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
24. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
25. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
26. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
27. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
29. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
30. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.