Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.260 vizualizări
1.097 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
2. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort Schwarzwald (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
8. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
11. Tort poveste (Dulciuri > Torturi)
12. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
13. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
14. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
16. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
18. Tort parfe (Dulciuri > Torturi)
19. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
22. Tort Alcazar (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
24. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
26. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
27. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.