Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.268 vizualizări
1.098 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
2. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
3. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
5. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de albuşuri (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
10. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
11. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)
13. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
14. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
15. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
16. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
18. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
19. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
20. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
21. Tort Alcazar (Dulciuri > Torturi)
22. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
25. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
26. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
30. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.