Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.259 vizualizări
1.097 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
3. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
5. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
8. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
11. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
12. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
15. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
17. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
18. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
21. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
22. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
25. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
26. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
27. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de miere cu nuci (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.