Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.257 vizualizări
1.096 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de alune (Dulciuri > Torturi)
3. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
4. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
5. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Fursecuri cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
13. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
14. Tort Othello (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
16. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
17. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
18. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
20. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
21. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
22. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tort Doboş (Dulciuri > Torturi)
24. Tort cu nucă (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de vară (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tort bezea (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.