Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.243 vizualizări
1.092 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
2. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
4. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de miere cu nuci (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
9. Tort special (Dulciuri > Torturi)
10. Tort Diplomat Excelent (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
14. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
15. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
18. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de albuşuri (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
22. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
26. Tort caramel (Dulciuri > Torturi)
27. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
28. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
29. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.