Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.255 vizualizări
1.095 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
2. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
5. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
6. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
9. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
10. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
13. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
14. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
18. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
22. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
23. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Iceberg cu ciocolata (Dulciuri > Torturi)
26. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
27. Tort de alune (Dulciuri > Torturi)
28. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
29. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.