Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.275 vizualizări
1.100 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort bezea (Dulciuri > Torturi)
2. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
3. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
4. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
5. Tort roz (Dulciuri > Torturi)
6. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
9. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi)
14. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
17. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
18. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
19. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
21. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort Mimoza (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
26. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Fursecuri cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.