Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.256 vizualizări
1.096 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
4. Tort Schwarzwald (Dulciuri > Torturi)
5. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
7. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de albuşuri (Dulciuri > Torturi)
10. Iceberg cu ciocolata (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de alune (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
13. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort noapte-zi (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Tort special (Dulciuri > Torturi)
18. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
19. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
20. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
23. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tort bezea (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de miere cu nuci (Dulciuri > Torturi)
26. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.