Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
8.044 vizualizări
672 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Tort Mimoza (Dulciuri > Torturi)
3. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tort mignon (Dulciuri > Torturi)
5. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
6. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
8. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
9. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
10. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
11. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
12. Tort Caprese (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
15. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
18. Tort de prune bistriţene (Dulciuri > Torturi)
19. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
20. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
21. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
24. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
25. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.