Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.227 vizualizări
1.088 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tort Aroma (Dulciuri > Torturi)
5. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
7. Brownies zemoase cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
10. Fursecuri cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
11. Tort Fulger (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
15. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
17. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
18. Tort Caprese (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Tiramisu (Dulciuri > Torturi)
21. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
22. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Tort roz (Dulciuri > Torturi)
25. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de cafea (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.