Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.234 vizualizări
1.088 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
3. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
4. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
6. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
7. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
8. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
9. Tort fraged (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Tort caramel (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
14. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
15. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
17. Tortul paradisului (Dulciuri > Torturi)
18. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Doboş cu cacao (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
23. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Tort de cafea (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
26. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
27. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort Diplomat Excelent (Dulciuri > Torturi)
29. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
30. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.