Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată |
Tort englez de ciocolată
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: ridicată Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat. Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar. Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura. Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra. Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci. Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema. 120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
9.966 vizualizări
Versiunea printabilă1.010 tipăriri 19 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi) 4. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi) 5. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 6. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi) 7. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi) 8. Tort Diplomat Excelent (Dulciuri > Torturi) 9. Tort Doboş (Dulciuri > Torturi) 10. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 11. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi) 12. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi) 13. Tort mignon (Dulciuri > Torturi) 14. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme) 15. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi) 16. Tort simplu (Dulciuri > Torturi) 17. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 18. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi) 19. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi) 20. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi) 22. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi) 23. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 25. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi) 27. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi) 28. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi) 29. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate) 30. Tort cu prune (Dulciuri > Torturi) |