Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Supă cremă de usturoi |
Supă cremă de usturoi
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 ceapa medie, 2 linguri unt, 12 catei usturoi, 2 linguri faina, 0,75 l supa, 250 g smanatana groasa (Creme double/Mascarino), 4 baghete feliate (aprox. 1 cm lat), sare, piper macinat proaspat, nucsoara (cat iei intre degete) proaspata, 1 lingura suc lamaie, 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat, 1 lingura oregano. Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250 grade C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare. Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu. Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute). De asemenea, se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.
48.610 vizualizări
Versiunea printabilă1.677 tipăriri 32 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme) 6. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 7. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 8. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate) 12. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 14. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume) 15. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme) 20. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 21. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Supă de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |