http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de usturoi
Reţetă tradiţională din Austria
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ceapa medie, 2 linguri unt, 12 catei usturoi, 2 linguri faina, 0,75 l supa, 250 g smanatana groasa (Creme double/Mascarino), 4 baghete feliate (aprox. 1 cm lat), sare, piper macinat proaspat, nucsoara (cat iei intre degete) proaspata, 1 lingura suc lamaie, 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat, 1 lingura oregano.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250 grade C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare. Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu.
Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute). De asemenea, se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.