Stavrizi greceşti - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Stavrizi greceşti

Stavrizi greceşti

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduţă, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare.

Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se aşază în straturi mărarul, pătrunjelul şi tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei şi apă, mirodeniile şi sarea. Tava se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peştele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat.
Se serveşte cald, cu cartofi fierţi, sau rece, cu salată verde.
5.661 vizualizări
865 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bame greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
7. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.