http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Stavrizi greceşti
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduţă, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare.

Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se aşază în straturi mărarul, pătrunjelul şi tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei şi apă, mirodeniile şi sarea. Tava se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peştele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat.
Se serveşte cald, cu cartofi fierţi, sau rece, cu salată verde.