Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Stavrizi grecești
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduță, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare.

Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se așază în straturi mărarul, pătrunjelul și tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei și apă, mirodeniile și sarea. Tava se acoperă cu un capac și se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peștele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat.
Se servește cald, cu cartofi fierți, sau rece, cu salată verde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.