Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.973 vizualizări
1.252 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
2. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
15. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
16. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
17. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
20. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
30. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.