Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.946 vizualizări
1.247 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
13. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
18. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
20. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.