Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.227 vizualizări
1.114 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
11. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
12. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
23. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.