Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.996 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
5. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
8. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
27. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.