Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.003 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
3. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
12. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
19. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
22. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
26. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.