Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.765 vizualizări
1.202 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
3. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
4. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.