Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.741 vizualizări
1.199 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
2. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
11. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
17. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
24. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
27. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.