Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.964 vizualizări
1.252 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
3. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
4. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
10. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
11. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
12. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
13. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
14. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
17. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
22. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.