Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.915 vizualizări
1.242 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
12. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
28. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
29. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
30. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.