Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.987 vizualizări
1.253 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
7. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
20. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
22. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
27. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
30. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.