Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.007 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
7. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
10. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
12. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
20. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
26. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.