Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.872 vizualizări
1.225 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
6. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
7. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
16. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.