Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.942 vizualizări
1.245 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
7. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
14. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
17. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
18. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
20. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
21. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
23. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
24. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
25. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.