Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.011 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
2. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
11. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
28. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
30. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.