Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.922 vizualizări
1.245 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
4. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
6. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
11. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.