Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.900 vizualizări
1.232 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
4. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
14. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
21. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
25. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Orez cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.