Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.910 vizualizări
1.241 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
2. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
16. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
17. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
18. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
23. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
28. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
30. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.