Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.013 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
9. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
11. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
19. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.