Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.945 vizualizări
1.245 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
10. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
15. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
21. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
25. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.