Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.009 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
10. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
18. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
23. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
25. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.