Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.919 vizualizări
1.244 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
8. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
14. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
23. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
26. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
27. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.