Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.740 vizualizări
1.199 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
14. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
25. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.