Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.002 vizualizări
1.256 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
18. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
27. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.