Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.971 vizualizări
1.252 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
3. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
7. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
11. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
15. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
19. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
22. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
28. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
29. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
30. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.