Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
26.390 vizualizări
853 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
4. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
11. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
23. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
26. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
29. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.