Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
33.006 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
8. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
12. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.