Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.926 vizualizări
1.245 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Orez cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
16. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
18. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
23. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.