Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.834 vizualizări
1.219 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
3. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
13. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
15. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
17. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
21. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.