Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II) |
Şniţel vienez (II)
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit. Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează. Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.410 vizualizări
Versiunea printabilă904 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi) 3. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume) 5. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi) 11. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 13. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Şniţele cordon bleu (Mâncăruri > Fripturi) 15. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri) 21. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate) 24. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 25. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 26. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri) 29. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |