Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.753 vizualizări
1.011 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
9. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.