Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.762 vizualizări
1.011 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
10. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.