Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.728 vizualizări
1.007 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
6. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
23. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.