Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.554 vizualizări
961 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
5. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.