Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.676 vizualizări
991 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
5. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Şniţel polonez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
10. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
19. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
22. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.