Salată de ceapă cu maioneză - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Salată de ceapă cu maioneză

Salată de ceapă cu maioneză

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 cepe mari de apă, maioneză dintr-un gălbenuş de ou, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper negru, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură delikat, 1 lingură smântână, 1 lingură muştar extra dulce.

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori subţiri. Într-un litru de apă, se fierbe ceapa tăiată cu frunzele de dafin, cu piperul şi delikatul timp de 10-15 minute, până când ceapa devine uşor transparentă, semifiartă. Se strecoară ceapa, printr-o strecurătoare, zece minute, se lasă să se scurgă bine de apă, se îndepărtează frunzele de dafin şi boabele de piper.

Dintr-un gălbenuş şi 150 ml de ulei, se face o maioneză, la care se adaugă smântâna, muştarul şi zahărul (opţional).

Sosul astfel obţinut se amestecă cu ceapa, se potriveşte se sare şi se serveşte ca atare.
19.453 vizualizări
830 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
3. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
4. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
5. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
7. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
9. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
12. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
13. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
14. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
15. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
16. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
20. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
22. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
28. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.