Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Salată de ceapă cu maioneză |
Salată de ceapă cu maioneză
Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 3 cepe mari de apă, maioneză dintr-un gălbenuş de ou, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper negru, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură delikat, 1 lingură smântână, 1 lingură muştar extra dulce. Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori subţiri. Într-un litru de apă, se fierbe ceapa tăiată cu frunzele de dafin, cu piperul şi delikatul timp de 10-15 minute, până când ceapa devine uşor transparentă, semifiartă. Se strecoară ceapa, printr-o strecurătoare, zece minute, se lasă să se scurgă bine de apă, se îndepărtează frunzele de dafin şi boabele de piper. Dintr-un gălbenuş şi 150 ml de ulei, se face o maioneză, la care se adaugă smântâna, muştarul şi zahărul (opţional). Sosul astfel obţinut se amestecă cu ceapa, se potriveşte se sare şi se serveşte ca atare.
22.292 vizualizări
Versiunea printabilă1.094 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 2. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte) 3. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă) 4. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume) 7. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume) 8. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Salată în culori (Salate > Salate de legume) 11. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) 12. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume) 13. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume) 14. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume) 15. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 16. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Ton cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 20. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci) 21. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 24. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 25. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume) 26. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume) 27. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume) 28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 30. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |