Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de ceapă cu maioneză
Rețetă tradițională din Ungaria
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 3 cepe mari de apă, maioneză dintr-un gălbenuș de ou, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper negru, 1 linguriță zahăr, 1 lingură delikat, 1 lingură smântână, 1 lingură muștar extra dulce.

Mod de preparare: Ceapa se curăță, se taie solzișori subțiri. Într-un litru de apă, se fierbe ceapa tăiată cu frunzele de dafin, cu piperul și delikatul timp de 10-15 minute, până când ceapa devine ușor transparentă, semifiartă. Se strecoară ceapa, printr-o strecurătoare, zece minute, se lasă să se scurgă bine de apă, se îndepărtează frunzele de dafin și boabele de piper.

Dintr-un gălbenuș și 150 ml de ulei, se face o maioneză, la care se adaugă smântâna, muștarul și zahărul (opțional).

Sosul astfel obținut se amestecă cu ceapa, se potrivește se sare și se servește ca atare.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.