Salată de ceapă cu maioneză
Rețetă tradițională din Ungaria
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 cepe mari de apă, maioneză dintr-un gălbenuș de ou, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper negru, 1 linguriță zahăr, 1 lingură delikat, 1 lingură smântână, 1 lingură muștar extra dulce.
Mod de preparare: Ceapa se curăță, se taie solzișori subțiri. Într-un litru de apă, se fierbe ceapa tăiată cu frunzele de dafin, cu piperul și delikatul timp de 10-15 minute, până când ceapa devine ușor transparentă, semifiartă. Se strecoară ceapa, printr-o strecurătoare, zece minute, se lasă să se scurgă bine de apă, se îndepărtează frunzele de dafin și boabele de piper.
Dintr-un gălbenuș și 150 ml de ulei, se face o maioneză, la care se adaugă smântâna, muștarul și zahărul (opțional).
Sosul astfel obținut se amestecă cu ceapa, se potrivește se sare și se servește ca atare.
|