Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.491 vizualizări
687 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
3. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
7. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
8. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
13. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
17. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
28. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.