Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.722 vizualizări
761 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
10. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
12. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
13. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
15. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
17. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
26. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.