Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.696 vizualizări
753 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
4. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
9. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
12. Salată de post (Salate > Salate de legume)
13. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
17. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.