Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.784 vizualizări
779 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
3. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
7. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
10. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
13. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
17. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
25. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
27. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
28. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.