http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de capere (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.