Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.278 vizualizări
903 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
4. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.