Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.717 vizualizări
1.033 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
28. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.