Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.658 vizualizări
1.015 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.