Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.769 vizualizări
1.052 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.