Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.559 vizualizări
978 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.