Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.595 vizualizări
992 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.