Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ruladă de pui bucovineană
Rețetă tradițională din România

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g mușchi de porc, 250 g costiță afumată, 100 g cașcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muștar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căței de usturoi pisați.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru șnițele. Fiecare tranșă de pui se unge cu ulei de măsline, muștar și puțin din usturoiul pisat. Mușchiul de porc și costița afumată se trec prin mașina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încins se călește ceapa verde împreună cu mușchiul și costița. Se sărează și se condimentează.
Compoziția ușor temperată se așază pe bucățile de piept de pui, după ce în prealabil au fost așezate feliuțe de cașcaval. Se rulează și se prind în scobitori sau se leagă cu ață de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puțin ulei, supă sau 2-3 lingurițe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puțin cimbru, piper boabe și o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanți și salată de murături, puse după rețetă bucovineană, sau cu salată asortată.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.