Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.311 vizualizări
728 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
9. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
16. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
19. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
24. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Perişoare dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.