Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
2.291 vizualizări
419 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
3. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
8. Crap cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
20. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
25. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
27. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.