Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.531 vizualizări
777 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
5. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
10. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
12. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.