Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras |
Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor. Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa. Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic). Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara. Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.138 vizualizări
Versiunea printabilă668 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 2. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume) 3. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi) 6. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 10. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Salată egipteană (Salate > Salate de legume) 13. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte) 14. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri) 16. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume) 18. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 19. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri) 21. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme) 26. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi) 27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 29. Salată italienească (Salate > Salate de legume) 30. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) |