Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.541 vizualizări
779 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
4. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
8. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
15. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
17. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
18. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
22. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
25. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
28. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.