Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.469 vizualizări
761 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
11. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
13. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
16. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
29. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.