Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.428 vizualizări
756 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
11. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
15. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Perişoare pe rondele de castravete (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
21. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.