Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.503 vizualizări
767 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
6. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
7. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
9. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Halva de griş (Dulciuri > Prăjituri)
16. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
18. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
20. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
29. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
30. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.