Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
2.371 vizualizări
441 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Frişcă (Dulciuri > Creme)
20. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
26. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.