Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.414 vizualizări
753 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
2. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
16. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.