Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.341 vizualizări
736 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
3. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Perişoare cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
9. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
24. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
30. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.