Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.486 vizualizări
766 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
2. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
5. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
7. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
10. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Clătite braşovene (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
27. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.