Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.520 vizualizări
771 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
2. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Chef salad (Salate > Salate de legume)
7. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
9. Crap cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
11. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
14. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
28. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
30. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.