Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.558 vizualizări
782 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
13. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
16. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
21. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Porumb copt cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.