Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.356 vizualizări
740 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
4. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
9. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ruladă de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
20. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
28. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.