Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.538 vizualizări
778 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
10. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
11. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
14. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
17. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
18. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
23. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.