Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.534 vizualizări
778 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
5. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
8. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
10. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
17. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
27. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.