Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.546 vizualizări
780 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
6. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
8. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
10. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
14. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
18. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.