Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.751 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
3. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
13. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
19. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
23. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
30. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.