Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.821 vizualizări
1.257 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
6. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
12. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
25. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
28. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.