Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.784 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
3. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
5. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
7. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
8. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
11. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
15. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
20. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
23. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
26. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
28. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.