Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.810 vizualizări
1.256 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
3. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
4. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
9. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
10. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
13. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
14. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
17. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
20. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
24. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
26. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.