Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.789 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
5. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
19. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.