Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.740 vizualizări
1.247 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
9. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
17. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
30. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.