Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.739 vizualizări
1.247 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
5. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
8. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
10. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
14. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
17. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
20. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
26. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
29. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.