Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.813 vizualizări
1.256 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
12. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chef salad (Salate > Salate de legume)
17. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
21. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
22. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
27. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.