Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.777 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
4. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
6. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
7. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
15. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
24. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.