Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.812 vizualizări
1.256 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
4. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
8. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
9. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
14. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
19. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
23. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.