Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.744 vizualizări
1.250 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
4. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
12. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
20. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
21. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.