Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.212 vizualizări
1.115 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
2. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
5. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
6. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Gogoşele cu gem de caise (Dulciuri > Gogoşi)
10. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
19. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
22. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
27. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.