Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.581 vizualizări
1.205 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
12. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
22. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.