Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.802 vizualizări
1.254 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
5. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
9. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
12. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
15. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Chef salad (Salate > Salate de legume)
17. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
24. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
27. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
29. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
30. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.