Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.776 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
4. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
8. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
25. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
28. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.