Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.805 vizualizări
1.254 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
6. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
7. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
10. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
14. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
15. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
28. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.