Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.743 vizualizări
1.250 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
9. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
13. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
14. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
24. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.