Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.799 vizualizări
1.253 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată verde (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
11. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
13. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
14. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
17. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
20. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
21. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.