Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.808 vizualizări
1.256 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
15. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
25. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
30. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.