Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.811 vizualizări
1.256 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
15. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
20. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
27. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
30. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.