Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.781 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
2. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
21. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
22. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
25. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
27. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
29. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.