Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.794 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
3. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
10. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
17. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
19. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
24. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.