Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.764 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
2. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
7. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
10. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
11. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
13. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.