Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.792 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
4. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
6. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
9. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
19. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
21. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
22. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
24. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.