Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.753 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
19. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.