Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.085 vizualizări
1.096 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)
6. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
17. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
21. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
23. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.