Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.763 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
24. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
30. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.