Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.732 vizualizări
1.245 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
2. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
3. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
6. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
12. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
21. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
23. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.