Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.493 vizualizări
1.191 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
6. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
12. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
16. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
23. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.