Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.718 vizualizări
1.243 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
10. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
16. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
23. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
24. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.