Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.831 vizualizări
1.258 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
2. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
6. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
16. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
26. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
27. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
30. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.