Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.816 vizualizări
1.257 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
12. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
15. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
19. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
20. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
21. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
24. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.