Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.556 vizualizări
1.202 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
4. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
6. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
22. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
23. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
26. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
29. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.