Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.756 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
2. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
9. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
11. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
16. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
18. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
19. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
20. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
22. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.