Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.687 vizualizări
1.233 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
4. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
8. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
14. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
21. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
26. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.