Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.793 vizualizări
1.252 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
7. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
14. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
19. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
24. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
25. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
26. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
28. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.