Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.653 vizualizări
1.229 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
4. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
6. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
9. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
16. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
18. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
20. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
27. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
28. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
29. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
30. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.