Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.760 vizualizări
1.251 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
6. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
12. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
14. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
15. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
20. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
24. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
25. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
29. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.