Pui cu tăiţei de orez - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez

Pui cu tăiţei de orez

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua
(nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.).

Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.384 vizualizări
1.450 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
11. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
18. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
22. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
26. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.