Pui cu tăiţei de orez - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez

Pui cu tăiţei de orez

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua
(nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.).

Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.773 vizualizări
1.538 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
13. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.