Pui cu tăiţei de orez - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez

Pui cu tăiţei de orez

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua
(nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.).

Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.894 vizualizări
1.565 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
18. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
29. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.