Pui cu tăiţei de orez - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez

Pui cu tăiţei de orez

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua
(nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.).

Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.411 vizualizări
1.459 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
6. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
11. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
15. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
27. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.