Pui cu tăiţei de orez - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez

Pui cu tăiţei de orez

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua
(nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.).

Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.448 vizualizări
1.468 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
16. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
21. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.