Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.422 vizualizări
1.254 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
29. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.