Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.516 vizualizări
1.280 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
9. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.