Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.522 vizualizări
1.282 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
8. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.