Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.474 vizualizări
1.270 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
29. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.