Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.501 vizualizări
1.274 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
21. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
25. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.