Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
26.997 vizualizări
1.120 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.