Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.532 vizualizări
1.284 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.