Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.531 vizualizări
1.283 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.