Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.530 vizualizări
1.283 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
29. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.