Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
26.674 vizualizări
1.037 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.