Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
26.338 vizualizări
982 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.