Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt |
Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta. In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i. Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame. Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat. Este o reteta provensala.
3.578 vizualizări
Versiunea printabilă699 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume) 8. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi) 11. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume) 14. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 16. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte) 17. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Bruschetta cu usturoi (Aperitive > Sandviciuri) 19. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 22. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 23. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte) 27. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Regina din Saba (Dulciuri > Creme) 29. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte) 30. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |