Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.
In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Este o reteta provensala.
3.803 vizualizări
777 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
13. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
19. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Caş proaspăt cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
26. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.