Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.
In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Este o reteta provensala.
3.578 vizualizări
699 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
8. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
11. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
14. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Bruschetta cu usturoi (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
27. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
29. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
30. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.