Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.040 vizualizări
3.132 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
2. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
7. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
11. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
12. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
17. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
26. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
28. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.