Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.089 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
5. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
23. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.