Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.056 vizualizări
3.134 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
2. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
8. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tochitură moldovenească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tochitură moldovenească cu caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
28. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.