Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.026 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
8. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
25. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
26. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
30. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.