Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.605 vizualizări
3.055 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
3. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
5. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
23. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
26. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
27. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.