Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.073 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
3. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
6. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
14. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
18. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
21. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
23. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
26. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
28. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
29. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.