Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.981 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
2. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
6. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
8. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
11. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
16. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
22. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
23. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
29. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.