Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.978 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
2. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
12. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
13. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
15. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
18. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.