Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.046 vizualizări
3.133 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
2. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
3. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
10. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
11. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
15. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
19. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
23. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
25. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
26. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
29. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.