Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.066 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
7. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
12. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
24. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
25. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
27. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.