Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.075 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
8. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
13. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
28. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.