Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.974 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
3. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
11. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
19. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
22. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
26. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.