Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.828 vizualizări
3.099 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
9. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
13. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
21. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
25. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
28. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.