Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne |
Musaca moldovenească de cartofi şi carne
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval. Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust). Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure. Tava nu se unge. Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste. Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.315 vizualizări
Versiunea printabilă2.998 tipăriri 88 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme) 2. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 3. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 8. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 13. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte) 14. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri) 16. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 17. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte) 19. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 23. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe) 24. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri) 25. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 26. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 28. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume) 29. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |