Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.412 vizualizări
3.015 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.