Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.990 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
2. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
4. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
8. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
17. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
20. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
21. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
27. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.