Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.110 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
6. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
9. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
13. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
19. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
21. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.