Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.078 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
7. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
8. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
18. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
21. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
24. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
25. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
29. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.