Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.008 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
5. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
11. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
13. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
14. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
16. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
21. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
25. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.