Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.995 vizualizări
3.127 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
5. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
6. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
9. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
15. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
29. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.