Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.771 vizualizări
3.088 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
3. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
8. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
11. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
12. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
18. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
23. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
24. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.