Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.856 vizualizări
3.104 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
3. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
5. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
9. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
22. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
24. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
26. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.