Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.051 vizualizări
3.133 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
2. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.