Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.983 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
6. Salată verde (Salate > Salate de legume)
7. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
9. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
12. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
13. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
26. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
28. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.