Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.096 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
6. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
7. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
8. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
16. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.