Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.032 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
6. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
15. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
16. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
26. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
28. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.