Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.061 vizualizări
3.134 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
4. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
18. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
25. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.