Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.963 vizualizări
3.123 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
3. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
16. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
17. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
22. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
30. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.