Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.128 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
8. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
14. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
15. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
17. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
21. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.