Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.034 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
2. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
13. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
14. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
17. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
18. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.