Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.003 vizualizări
3.129 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
2. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
9. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
13. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
16. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
21. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.