Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.263 vizualizări
2.985 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
11. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
14. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
16. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
26. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.