Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.671 vizualizări
3.075 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
16. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
23. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
26. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.