Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.048 vizualizări
3.133 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
5. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
10. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
13. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
17. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
25. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
26. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
29. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.