Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.009 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
6. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
23. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
24. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
28. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.