Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.013 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
7. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
11. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
13. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
17. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
18. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
24. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
27. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.