Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.129 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
11. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
16. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
18. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
26. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
27. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
28. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.