Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.988 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
2. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
9. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
13. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
14. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
22. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
26. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
27. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
30. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.