Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.971 vizualizări
3.124 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
2. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
10. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
12. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
17. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
29. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.