Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.001 vizualizări
3.128 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
4. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
7. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
16. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
21. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
24. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
25. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
27. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.