Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.047 vizualizări
3.133 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
11. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
17. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
20. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
22. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
27. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
30. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.