Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.086 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
10. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
21. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
22. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
27. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
29. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.