Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.997 vizualizări
3.127 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
4. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
13. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
16. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
19. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
28. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
30. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.