Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.908 vizualizări
3.110 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
2. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
3. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
6. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
9. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
12. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
27. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
29. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.