Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.986 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
2. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
7. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
16. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
17. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
19. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
30. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.