Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.991 vizualizări
3.126 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
4. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
11. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
19. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
21. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
22. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
26. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
30. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.