Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.721 vizualizări
3.085 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
6. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
8. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
11. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
17. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată verde (Salate > Salate de legume)
26. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
29. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.