Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.984 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
5. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
9. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
10. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
12. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
16. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
18. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
19. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
21. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
27. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
29. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.