Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.982 vizualizări
3.125 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
3. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
17. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
20. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
21. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.