Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.070 vizualizări
3.135 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
8. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
11. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
16. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
18. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.