Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.037 vizualizări
3.131 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
5. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
9. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
16. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
17. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
24. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
27. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.