Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
92.053 vizualizări
3.133 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
3. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
5. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
14. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
22. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
26. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.