Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.952 vizualizări
3.119 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
2. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
8. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
11. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
18. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
20. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
22. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
25. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.