Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.340 vizualizări
926 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
5. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
7. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
21. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
23. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
27. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.