Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.276 vizualizări
908 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
7. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
15. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
16. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
22. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.