Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.009 vizualizări
827 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
3. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
8. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
22. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
29. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.