Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.431 vizualizări
951 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
5. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
9. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
16. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
19. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
20. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
23. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
24. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.