http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Macaroane cu piept de pui şi ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").