Legume cu maioneză şi usturoi (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru maioneza: 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi pisati, 1 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper, 3 linguri zeama de lamaie.
Legumele: 4 vinete mici, 4 ardei grasi mijlocii, 4 rosii potrivite (tari), 4 cepe marunte, 1/3 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca patrunjel verde tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita piper macinat.

Mod de preparare: Maioneza: Se bat (cu telul) circa un minut galbenusurile si usturoiul presat si se adauga cate-o lingura de ulei, amestecand pana ce maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. (Cu cat e mai groasa, cu-atat se poate turna uleiul mai repede). Se incorporeaza zeama de lamaie si piperul si se pune deoparte.
Se aseaza legumele intregi si cu coaja cu tot pe gratarul uns si incins si se prajesc circa 6-8 minute pe toate partile (pana ce se innegreste coaja). Se iau de pe gratar, se invelesc cu un stergar umed, se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza coaja, se taie bucati de 2 cm si se pun pe un platou.
Intr-un bol, se amesteca uleiul, patrunjelul si usturoiul si se toarna sosul peste legume. Se servesc calde - ca fel principal, cu maioneza si paine proaspata.
7.466 vizualizări
1.054 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
7. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
8. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.