Legume cu maioneză şi usturoi (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru maioneza: 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi pisati, 1 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper, 3 linguri zeama de lamaie.
Legumele: 4 vinete mici, 4 ardei grasi mijlocii, 4 rosii potrivite (tari), 4 cepe marunte, 1/3 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca patrunjel verde tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita piper macinat.

Mod de preparare: Maioneza: Se bat (cu telul) circa un minut galbenusurile si usturoiul presat si se adauga cate-o lingura de ulei, amestecand pana ce maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. (Cu cat e mai groasa, cu-atat se poate turna uleiul mai repede). Se incorporeaza zeama de lamaie si piperul si se pune deoparte.
Se aseaza legumele intregi si cu coaja cu tot pe gratarul uns si incins si se prajesc circa 6-8 minute pe toate partile (pana ce se innegreste coaja). Se iau de pe gratar, se invelesc cu un stergar umed, se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza coaja, se taie bucati de 2 cm si se pun pe un platou.
Intr-un bol, se amesteca uleiul, patrunjelul si usturoiul si se toarna sosul peste legume. Se servesc calde - ca fel principal, cu maioneza si paine proaspata.
7.024 vizualizări
922 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
11. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
13. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
18. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
21. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
22. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.