Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci)

Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g samburi de nuca, 125 g unt (la temperatura camerei), 125 g zahar, 1/2 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 125 g pesmet, 125 g faina, 65 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita scortisoara pisata, 1/2 lingurita cuisoare pisate, grasime pentru uns forma.
Pentru sirop: 150 g zahar, 60 g miere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri coniac.

Mod de preparare: Se macina nuca sau se toaca marunt de tot. Untul, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un castron si se freaca bine cel putin 10 minute (ca o spuma). Se adauga ouale si se freaca temeinic cu untul. Se adauga pesmetul si faina, laptele (putin cate putin), praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele, amestecandu-se pana ce se obtine un aluat uniform. La sfarsit, se incorporeaza nuca macinata.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge bine o forma dreptunghiulara de 23x35 cm, se toarna aluatul, se intinde si se introduce in cuptorul incins. Se coace circa 40 de minute, pe raftul din mijloc al aragazului.
Scurt timp inainte ca prajitura sa fie gata, se prepara siropul: se amesteca zaharul cu mierea si cu 250 ml de apa, se pune pe foc si, dupa ce da in clocot, se fierbe siropul - la foc potrivit - 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga coniac si zeama de lamaie.
Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se varsa peste ea siropul cald. Se lasa sa se raceasca si se scoate din tava.
Se taie patrate (de 4 cm) si se serveste langa cafea sau ca desert.
21.729 vizualizări
1.451 tipăriri
27 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
8. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.