Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.665 vizualizări
1.139 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.