Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.521 vizualizări
1.091 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
22. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.