Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.669 vizualizări
1.140 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
19. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.