Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon) |
Cartofi cu piept afumat (bacon)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora. Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.332 vizualizări
Versiunea printabilă1.043 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume) 10. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 17. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume) 19. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 22. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 27. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte) 29. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |