Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.452 vizualizări
1.072 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
2. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
11. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
19. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
30. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.