Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.652 vizualizări
1.136 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
16. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
18. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
20. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
27. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
29. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.