Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.654 vizualizări
1.136 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
5. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
14. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
25. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.