Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.723 vizualizări
1.162 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
24. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
27. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.