Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.696 vizualizări
1.147 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
14. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.