Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.577 vizualizări
1.111 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
11. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
15. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.