Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.685 vizualizări
1.145 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
4. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
8. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
11. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.