Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
5.988 vizualizări
693 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
26. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.