Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.672 vizualizări
1.142 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
2. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.