Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.691 vizualizări
1.146 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
11. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.