Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.663 vizualizări
1.138 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
30. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.