Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.684 vizualizări
1.145 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
7. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
28. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.