Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.726 vizualizări
1.162 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
2. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
8. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
30. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.