Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.653 vizualizări
1.136 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
22. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.