Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.729 vizualizări
1.162 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
16. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
21. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.