Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.681 vizualizări
1.145 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
11. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
23. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
26. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.