Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.664 vizualizări
1.138 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
9. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
20. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.