Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.711 vizualizări
1.156 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
14. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
28. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
30. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.