Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.709 vizualizări
1.155 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
12. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
20. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
21. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.