Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.686 vizualizări
1.145 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
12. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
17. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
25. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.