Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.666 vizualizări
1.140 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
2. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
10. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
15. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
20. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
23. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.