Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.619 vizualizări
1.123 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
4. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
6. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
11. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
21. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
25. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
26. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.