Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.660 vizualizări
1.137 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
19. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
30. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.