Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.638 vizualizări
1.130 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
3. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
7. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
16. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.