Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.661 vizualizări
1.138 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
3. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
14. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
24. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
27. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.