Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.651 vizualizări
1.136 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.