Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.708 vizualizări
1.154 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
5. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
28. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.