Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.697 vizualizări
1.148 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.