Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.699 vizualizări
1.150 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
8. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
11. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.