Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.695 vizualizări
1.147 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
5. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
20. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.