Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.506 vizualizări
1.089 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
6. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
10. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
19. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
26. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
30. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.