Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.656 vizualizări
1.137 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
6. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
18. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.