Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.185 vizualizări
1.013 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
9. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
10. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
20. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
30. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.