Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.671 vizualizări
1.140 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
7. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
9. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
10. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.