Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.680 vizualizări
1.144 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
5. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
7. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
18. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.