Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.731 vizualizări
1.162 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
4. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
12. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
19. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
21. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.