Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
6.051 vizualizări
708 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.