Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.714 vizualizări
1.158 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
3. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
12. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
14. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
27. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.