Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.732 vizualizări
1.162 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
17. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
21. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
28. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
30. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.