Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.717 vizualizări
1.159 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
18. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
21. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
24. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
26. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.