Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.719 vizualizări
1.161 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.