Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.693 vizualizări
1.147 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
8. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
25. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.