Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.722 vizualizări
1.161 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
2. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
10. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
18. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.