Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.694 vizualizări
1.147 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
4. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
6. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
22. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
27. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.