Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.712 vizualizări
1.157 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
7. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
10. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.