Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.651 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
5. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
8. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
10. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
15. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.