Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.571 vizualizări
1.152 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
6. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
7. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
11. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cherry Wine (Băuturi > Lichioruri)
15. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
19. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
25. Cozonac bucovinean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
28. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.