Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.576 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Scrumbie în pergament (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
10. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
21. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.