Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.553 vizualizări
1.145 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
10. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
16. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
23. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Heringi cu ou (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.