Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.614 vizualizări
1.157 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
10. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
14. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
19. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
21. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
24. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
25. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.