Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.660 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
4. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
7. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
9. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
11. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cherry Wine (Băuturi > Lichioruri)
15. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
23. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
30. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.