Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.584 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
2. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
5. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
8. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
9. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
12. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
17. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
19. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
21. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
30. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.