Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.664 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
3. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
5. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
10. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
19. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
25. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
28. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.