Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.356 vizualizări
1.107 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
13. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
16. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
21. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.