Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.602 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
7. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
15. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
17. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
30. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.