Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.577 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
13. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
17. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
21. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
29. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.