Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.000 vizualizări
1.008 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
4. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
5. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
7. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
11. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
19. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
22. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
29. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.