Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.658 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Heringi cu ou (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
18. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Cod în vas de lut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.