Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.637 vizualizări
1.164 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
8. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
18. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
22. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
25. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.