Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.652 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
2. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
5. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.