Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.480 vizualizări
1.129 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
13. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
28. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.