Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.668 vizualizări
1.166 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
3. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
7. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
12. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
15. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
30. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.