Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.597 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
4. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
10. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
16. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
22. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
23. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.