Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.380 vizualizări
1.113 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
18. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
24. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
26. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
30. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.