Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.379 vizualizări
1.113 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
10. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
14. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.