Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.629 vizualizări
1.160 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
4. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
5. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
7. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
19. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
26. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.