Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.378 vizualizări
1.113 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
16. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
20. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.