Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.616 vizualizări
1.158 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
14. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
21. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
27. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.