Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.627 vizualizări
1.159 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
5. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
9. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
23. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
30. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.