Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.575 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
10. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
13. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
21. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
25. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
28. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
29. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.