Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.569 vizualizări
1.150 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Crap marinăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Muşchi de proc împănat la fum (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
9. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
10. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
14. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
27. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.