Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.653 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
3. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
10. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Îngheţată de zahăr ars (Dulciuri > Îngheţate)
18. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.