Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.588 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
3. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Bai ta nop sway (Orez cu mango) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
17. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
19. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
22. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.