Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.514 vizualizări
1.136 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
5. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
22. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
28. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.