Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.599 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
17. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
24. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.