Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.586 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
10. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
16. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
17. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
25. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
26. Pană de somn (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.