Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.587 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
13. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
29. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.