Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.636 vizualizări
1.162 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
4. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
7. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
12. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.