Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.573 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
4. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
6. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.