Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.583 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
10. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
13. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
16. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
21. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
25. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
28. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
29. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
30. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.