Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.661 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
10. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
12. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
27. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.