Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.604 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
3. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
6. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
11. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
13. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
14. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
17. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
23. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
26. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.