Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.562 vizualizări
1.147 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
18. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
25. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
26. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.