Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.650 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
7. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
8. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
13. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi)
16. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
21. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.