Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.579 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
2. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
10. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
22. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Mâncare în straturi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.