Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.570 vizualizări
1.152 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Muşchi de proc împănat la fum (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
18. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
19. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
20. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.