Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
4.803 vizualizări
685 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
8. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
14. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vin de măceşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Quiche mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Smochine desert (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
26. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
29. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.