Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.647 vizualizări
1.165 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
7. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
24. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.