Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.600 vizualizări
1.154 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
3. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
8. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
18. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
21. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.