Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.639 vizualizări
1.164 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
8. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
14. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
20. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
22. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
27. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
29. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.