Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
4.752 vizualizări
671 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
26. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Heringi cu ou (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.