Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.392 vizualizări
1.115 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
12. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
17. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
24. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.