Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.277 vizualizări
1.433 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
18. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.