Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.319 vizualizări
1.442 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
5. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
6. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
10. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
18. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
27. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.