Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.331 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
6. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
10. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chef salad (Salate > Salate de legume)
12. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
13. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
15. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
18. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
21. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
25. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.