Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.094 vizualizări
1.363 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
2. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
12. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
21. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
22. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
25. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.