Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.320 vizualizări
1.442 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
3. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
5. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
6. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
8. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
17. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
22. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
30. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.