Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.093 vizualizări
1.362 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
4. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
9. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
12. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
16. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
26. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.