Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.315 vizualizări
1.441 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
8. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
9. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
14. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
17. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
23. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
24. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
28. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.