Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.131 vizualizări
1.373 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
2. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
3. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
14. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
17. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
20. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
22. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.