Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.341 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
5. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
15. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
17. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
28. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.