Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
14.862 vizualizări
1.294 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
2. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
22. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
26. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
27. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
28. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.