Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.342 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
3. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
6. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
19. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.