Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.346 vizualizări
1.444 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
11. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
14. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
15. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
16. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
22. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
27. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
30. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.