Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.308 vizualizări
1.441 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
10. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
11. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
21. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
23. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.