Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.333 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
3. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
5. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
7. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
19. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
26. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.