Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.223 vizualizări
1.419 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
18. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
21. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.