Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.332 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
8. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
12. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
15. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
26. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
30. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.