Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.292 vizualizări
1.436 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
9. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
22. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
25. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.