Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
14.171 vizualizări
1.072 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
6. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
10. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
16. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.