Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.321 vizualizări
1.442 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
12. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
20. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
24. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
25. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.