Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.310 vizualizări
1.441 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
7. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
11. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
14. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
16. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
20. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
27. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.