Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.338 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
2. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
9. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
11. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
17. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
22. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.