Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.348 vizualizări
1.444 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
19. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
20. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
22. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.