Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.327 vizualizări
1.443 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
7. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
10. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
11. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
14. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
27. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
29. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.