Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode |
Boeuf a la mode
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste. Se leaga pulpa cu sfoara alimentara. Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile. Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul). Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul. Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h. Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.434 vizualizări
Versiunea printabilă1.053 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Fiadone (Dulciuri > Prăjituri) 2. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi) 8. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Biftec pe piatră (Mâncăruri > Fripturi) 10. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Makluba (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi) 14. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi) 15. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 17. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci) 18. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume) 20. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 22. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 24. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume) |