Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.009 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
2. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
8. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mazăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Maioneză cu zacuscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
19. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Cârnaţi proaspeţi (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
25. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
26. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
28. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.