Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.010 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
2. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
7. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ficat prăjit la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
13. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Sufleu de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
20. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.