Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.025 vizualizări
1.205 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
5. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
10. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Stea cu cocos (Dulciuri > Torturi)
15. Crochete de orez cu zahăr (Dulciuri > Gogoşi)
16. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
17. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
30. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.