Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.012 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Găluşte cu prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
8. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
13. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Fasole verde preparată greceşte  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
29. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
30. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.