Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.024 vizualizări
1.205 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
9. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Peltea de struguri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.