Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.947 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
5. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri)
7. Becri meze - Pork appetizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chef salad (Salate > Salate de legume)
20. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pizza (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.