Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.966 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
3. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
8. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
27. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.