Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.029 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
5. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
12. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
18. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
21. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
23. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
26. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
29. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.