Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.005 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
9. Scrumbie tocată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
12. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
16. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
23. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
25. Morcovi Parma (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.