Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.032 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
2. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
3. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
10. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Brăduţi cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
20. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
25. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
29. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.