Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.037 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tort Mimoza (Dulciuri > Torturi)
3. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
10. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
15. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chiftele de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
21. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
23. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
25. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
29. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sote de iepure vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.