Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.995 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
4. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Muşchi umplut (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ştrudel cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Zăpadă cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
16. Spumă de căpşuni (Dulciuri > Spume)
17. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
19. Zacuscă de vară (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
22. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
26. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cataif (Dulciuri > Prăjituri)
30. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.