Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.948 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
9. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
13. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
17. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Spaghetti Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
21. Sote de rinichi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
24. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
30. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.