Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.881 vizualizări
1.172 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Varenki (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Conopidă poloneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Deliciu de ciocolata cu blat de nuci (Dulciuri > Torturi)
10. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sufleu de praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
22. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
23. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.