Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.039 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
7. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
13. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
17. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
27. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.