Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.988 vizualizări
1.200 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
6. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
9. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
10. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Banane cu bezea (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Balmoş ca pe Rarău (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
19. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
24. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
28. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.