Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.930 vizualizări
1.190 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
2. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tortul bunicii (Dulciuri > Torturi)
5. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
9. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Frigărui de muşchi de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
15. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
16. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
21. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
26. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.