Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.036 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
2. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
7. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Vongole cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
14. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.