Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.042 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Kalops (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Ragout Bologna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
7. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
8. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
9. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Fasole verde preparată greceşte  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
21. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
30. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.