Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.819 vizualizări
1.158 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
5. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Cupolă cu căpşuni (Dulciuri > Torturi)
13. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Pizza Mamma Lucia (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
21. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
30. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.