Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.953 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
2. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Penne all`arrabbiata (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Crap umplut cu nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
22. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
24. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.