Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.965 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
5. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
9. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Usturoi murat (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
14. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tort special (Dulciuri > Torturi)
19. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
23. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
24. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
25. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
27. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.