Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.949 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Clătite cu căpşuni (Dulciuri > Clătite)
4. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Omleta parohului (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
18. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
20. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pate imitat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.