Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.022 vizualizări
1.205 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
2. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
7. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
10. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Muşchiuleţ împletit (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
19. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Smochine desert (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.