Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.996 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Caipiroska (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
5. Raţă lăcuită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
7. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Creme)
13. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
21. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.