Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.826 vizualizări
1.159 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
6. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
8. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
10. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Fursecuri cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Clătite cu căpşuni (Dulciuri > Clătite)
17. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
20. Şniţel vienez de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
21. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
25. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Lichior de zmeură (Băuturi > Lichioruri)
28. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.