Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.044 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
4. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
5. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite (Dulciuri > Clătite)
8. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Becri meze - Pork appetizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Tort de albuşuri (Dulciuri > Torturi)
18. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
24. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Crap la cuptor pescăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.