Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.957 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
4. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Păstrăvi cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
10. Lichior de portocale (Băuturi > Lichioruri)
11. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
12. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
15. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Punch de ceai (Băuturi > Punch)
18. Babic de Buzău (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. File arăbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.