Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.979 vizualizări
1.196 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pizza cu creveţi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.