Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.956 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
7. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
9. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
10. Tort special (Dulciuri > Torturi)
11. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
18. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
24. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
25. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.