Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.000 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Păstrăvi cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
8. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă colorată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de somn (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.