Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.019 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
4. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
6. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
12. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
19. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
20. Biftec pe piatră (Mâncăruri > Fripturi)
21. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cordon haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.