Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.971 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Nisetru la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Lebărvurşti (Leberwurst) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
6. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
10. Cafe glace (Băuturi > Cafele)
11. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
13. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
14. Nectar de fructe (Băuturi > Sucuri)
15. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Şuncă în bere (Bierschinken) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.