Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.040 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
3. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
5. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tarte Bourdaloue (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Icre de post (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
16. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sote de ficat cu măr copt (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
27. Zacuscă de vară (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.