Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.034 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Runza (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
7. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
13. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
15. Caracatiţă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Omletă cu de toate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.