Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.007 vizualizări
1.203 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
4. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
7. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
11. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ghiveci pentru iarnă (III) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
16. Gulaş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de ghebe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
25. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Mici ca la Buzău (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.