Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.986 vizualizări
1.199 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Creier cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Cornuleţe cu portocale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Melci cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
9. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
17. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Crochete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
23. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ragout Bologna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
26. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
27. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
29. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.