Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.951 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza rustică (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
5. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
9. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Peşte oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
14. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
30. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.