Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.946 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
13. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
15. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de mazăre cu migdale (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
28. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.