Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.960 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Conopidă sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
17. Scrapple (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
25. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.