Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.973 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Ţipari cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
12. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
18. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
21. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tocinei (Kartoffelnpuffer) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.