Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.008 vizualizări
1.203 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
12. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Becri meze - Pork appetizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
29. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.