Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.018 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
2. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)
3. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Cafea arabică (Băuturi > Cafele)
8. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
12. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Clătite de post (Dulciuri > Clătite)
18. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
23. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
26. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
29. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.