Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.014 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
5. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
8. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pate imitat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Tort Tiramisu (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
16. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tort şoricel (Dulciuri > Torturi)
22. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.