Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.941 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
2. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
7. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Mămăliguţă pripită (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
13. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
18. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri)
28. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
30. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.