Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.013 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
3. Fudulii de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
5. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
6. Brăduţi cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
8. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tocinei (Kartoffelnpuffer) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Tort economic (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.