Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.027 vizualizări
1.206 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
2. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
7. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Stifado (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
29. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.