Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.015 vizualizări
1.204 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
4. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
6. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Creieraş (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
14. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
26. Mujdei cu smântână (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.