Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.912 vizualizări
1.179 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Spumă de căpşuni cu zahăr pudră (Dulciuri > Spume)
4. Pană de somn (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
6. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de mazăre cu migdale (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
28. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.