Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.660 vizualizări
1.111 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
3. Cataif (Dulciuri > Prăjituri)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cârnaţi proaspeţi (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
12. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
13. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Pizza rustică (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pipote cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.