Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.970 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
6. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Shakshuka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
14. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri)
18. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
19. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chebe (Kibbeh) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
28. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.