Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.993 vizualizări
1.200 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Gâscă a la Oradea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
5. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
9. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
11. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
12. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
13. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Spumă de căpşuni, frăguţe, zmeură (Dulciuri > Spume)
24. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
25. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
28. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ceai turcesc (Băuturi > Ceaiuri)
30. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.