Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
10.006 vizualizări
1.202 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
4. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
10. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Tarhon conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Biftec cu ou (Mâncăruri > Fripturi)
18. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
28. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
30. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.