Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.999 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
8. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
11. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi)
12. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
18. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
19. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
20. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.