Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.954 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
12. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
22. Zacuscă cu dovlecel (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cafea cu rom (Băuturi > Cafele)
26. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
28. Icre de ştiucă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.