Biscuit de Savoie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Biscuit de Savoie

Biscuit de Savoie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 6 oua, 170 g zahar pudra, 50 g faina cernuta, 50 g amidon, 20 g unt, 1 lamaie, sare.

Mod de preparare: Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas.
Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj.
Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga "snur".
7.296 vizualizări
650 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi)
3. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
5. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
6. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Zaletti (biscuiţi veneţieni) (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
14. Biscuiţi cu struguri (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
15. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
16. Biscuiţi cu miere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
19. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
20. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
21. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
24. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
26. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.