Biscuit de Savoie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Biscuit de Savoie

Biscuit de Savoie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 6 oua, 170 g zahar pudra, 50 g faina cernuta, 50 g amidon, 20 g unt, 1 lamaie, sare.

Mod de preparare: Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas.
Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj.
Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga "snur".
8.784 vizualizări
1.042 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
7. Biscuiţi cu miere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
11. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
12. Biscuiţi cu struguri (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
15. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
16. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
22. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
25. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
26. Zaletti (biscuiţi veneţieni) (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.