Glazură de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Glazuri, sosuri » Glazură de ciocolată

Glazură de ciocolată

Ingrediente: 150 g ciocolata de menaj, 150 g zahar, 75 ml apa, 30-50 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castronel.Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pina cind zaharul se dizolva complet;siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pina cind se leaga (cad 3 picaturi de sirop una linga alta, atunci cind se ridica lingura din sirop pe latimea ei; lingura se va pastra tot timpul pe farfuria de portelan).Castronelul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte).Cind este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smintini subtiri, care curge (cind se ridica lingura, dosul acesteia va ramine glasat).Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecindu-se in continuare tot pe apa calda pina cind se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vintura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa.Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine.Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata.Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cind este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecind apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.
20.626 vizualizări
885 tipăriri
7 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Işlere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
4. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
5. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
8. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
10. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
11. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
18. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
19. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
20. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
21. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
22. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
23. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
25. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
26. Turo Rudi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
28. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.