Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat

Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Clatitele se prepara cu spanac.
Umplutura: sote de morcovi, mazare, conopida, varza, gulii, etc. , sau combinate intre ele.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu brinza rasa, smintina, oul intreg, un virf de cutit cu piper sau marar si cu patrunjel.Cu aceasta compozitie se vor umple clatitele, impachetindu-le ca sarmaleleClatitele se prepara astfel:la a compozitia mentionata la inceput,,se adauga faina si se freaca cu dosul lingurei pe marginea olitei, pina cind compozitia nu mai are cocoloase.Se dilueaza apoi, cu laptele rece, sau cu jumatate din cantitatea de lapte si jumatate din cantitate de sifon sau numai cu sifon; se adauga cite putin la inceput si amestecind de fiecare data, pina cind se omogenizeaza compozitia.Albusurile se abt spuma si apoi se desarta in compozitie, amestecind putin cu un polonic, cu care se va lucra pina la sfirsit.Romul va face sa ramina compozitia spumoasa, pina cind se termina de copt.Clatitele se coc in tigaie obisnuita, sau in tigaie de teflon.Intr-o canita se pun 2-3 linguri cu untdelemn, in care se tine o pensula, dar nu pe soba.Tigaia se infierbinta goala, 3-4 minute, la foc mijlociu (la aragaz se pune un disc subtire peste flacara, sub tigaie).Apoi tigaia se ridica si se unge repede cu pensula pe toata suprafata si se mai pune o secunda pe foc; in acel moment, se ia din compozitie cu polonicul cca 50 ml (pentru tigaie mijlocie) cu mina dreapta si cu mina stinga se ridica tigaia. Se toarna compozitia in tigaie, acoperind-o cu un strat subtire (inclinind-o printr-o miscare de rotire, ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei). Daca nu s-a acoperit bine, se ia inca putina compozitie si se completeaza golurile.Compozitia va fi mai densa dar nu se mai subtiaza.Tigaia se asaza pe foc, lasind-o pina se incheaga bine compozitia si se rumeneste pe margini; se trece, apoi, cu cutitul pe sub clatita, de jur imprejur, (sau cu lopatica de lemn, la tigaia din teflon ca sa nu se zgirie), desprinzind-o de tigaie pina la mijloc.Dupa ce s-a rumenit pe partea de dedesupt, se introduce lama cutitului sau lopatica din lemn sub clatita, chiar la mijlocul ei, si, printr-o miscare rapida se intoarce pe partea cealalta care se va coace pina cind se va rumeni.Daca clatita s-a prins de tigaie, se va trece pensula pe marginea tigaii, pe linga clatita , ca sa se scurga putin untdelemn sub ea, unde este necesar sa se dezlipeasca.Pe masura ce s-au copt, clatitele se pun intr-o cratita (potrivita cu marimea lor), acoperita, care se asaza pe un vas cu apa fierbinte, pastrindu-le calde.Clatitele se infierbinta cu 15 minute inainte de servire.Se servesc ca fel intii.
2.919 vizualizări
572 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
24. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
25. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.