Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.178 vizualizări
1.139 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
30. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.