Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.689 vizualizări
1.258 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
3. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
28. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.