Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.565 vizualizări
1.230 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
29. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.