Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.520 vizualizări
1.215 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
8. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
13. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.