Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
6.085 vizualizări
588 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
14. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.