Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
10.251 vizualizări
1.009 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
9. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
18. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
22. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
25. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.