Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
5.474 vizualizări
491 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
2. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
4. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
12. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
16. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
20. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
26. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.