Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
6.149 vizualizări
603 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
18. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
30. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.