Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
10.439 vizualizări
1.043 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
2. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
8. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
12. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
17. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
29. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
30. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.