Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
6.216 vizualizări
613 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
3. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
5. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
9. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
20. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
23. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.