Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
5.746 vizualizări
537 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
19. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
21. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
27. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.