Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
5.376 vizualizări
480 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
4. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
12. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
20. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.