Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze |
Vinete portugheze
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper. Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
9.685 vizualizări
Versiunea printabilă923 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 11. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) 13. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 14. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 19. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 22. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 26. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) |