Tort norvegian cu îngheţată - reţetă tradiţională din Norvegia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Norvegia » Tort norvegian cu îngheţată

Tort norvegian cu îngheţată

Reţetă tradiţională din Norvegia
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Umplutura: 100 g zahar, 100 ml apa, 1-2 linguri rom (sau alt alcool), 1 kg de inghetata (la alegere).
Blatul: de forma dreptunghiulara, circa 30 cm x 20 cm (se gaseste gata in comert).
Bezeaua: 6 albusuri, 150 g zahar tos (foarte fin), 150 g zahar tos (normal), 2 varfuri de cutit de sare.
In plus: zahar tos pentru ornat si alcool pentru flambat.

Mod de preparare: Se scoate inghetata din congelator si se lasa in frigider circa o ora ca sa se inmoaie putin. Intr-o craticioara se pun la fiert zaharul (100 g) cu apa si dupa cateva clocote se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. In siropul caldut (sau rece) se incorporeaza romul.
Se rotunjesc colturile blatului (pentru ca forma sa fie ovala), dupa care acesta se taie in doua pe lung. Una dintre jumatati se asaza pe un platou mai lung care sa incapa in cuptor si se insiropeaza (cu putin sirop).
Se taie inghetata felii mai groase, se pune pe blatul insiropat si se intinde pe toata suprafata cu o paleta. Cealalta jumatate de blat se insiropeaza si ea (pe partea taiata) si se asaza peste inghetata. Se apasa usor ca sa se lipeasca bine si se baga la congelator, unde se tine minimum patru ore.
Cu o jumatate de ora inainte de-a servi tortul, se prepara bezeaua, batand bine albusurile cu sarea si adaugand zaharul amestecat (cel fin cu cel normal), mai intai jumatate din cantitate si pe urma cealalta.
Se scoate tortul din congelator, se acopera cu bezea (doar jumatate din cantitate), iar cu restul se face o ghirlanda de jur-imprejur si, eventual, la mijloc. Se presara cu zahar tos si se tine 1-2 minute in cuptorul incins, sa se rumeneasca frumos. Se flambeaza (se toarna rom de jur-imprejur si se aprinde) si se serveste imediat.
6.560 vizualizări
882 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
2. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
3. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
4. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Tort Aroma (Dulciuri > Torturi)
6. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
9. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Tort englez de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
12. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort noapte-zi (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
18. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tort Himalaya (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
21. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)
23. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
26. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
27. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
29. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.