Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.365 vizualizări
855 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
4. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
5. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)
8. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Tort Caprese (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Tort Televizor (Dulciuri > Torturi)
17. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
18. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi)
23. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
24. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi)
25. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
27. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.