Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.273 vizualizări
814 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
2. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de alune (Dulciuri > Torturi)
4. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
5. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
7. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
9. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
12. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
15. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de Ness (Dulciuri > Torturi)
18. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
20. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
22. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
23. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
24. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
25. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tort de ciocolată cu cîrlionţi (Dulciuri > Torturi)
29. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
30. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.