Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.415 vizualizări
874 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
4. Tort Fulger (Dulciuri > Torturi)
5. Tort parfe (Dulciuri > Torturi)
6. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
10. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
12. Tort Televizor (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
15. Tort Doboş cu cacao (Dulciuri > Torturi)
16. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
19. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Tort roz (Dulciuri > Torturi)
22. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
23. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
26. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.