Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.021 vizualizări
738 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
2. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de albuşuri (Dulciuri > Torturi)
5. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
8. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
11. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
14. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
16. Tort Othello (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
18. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
19. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
20. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
22. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
24. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
27. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
29. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort economic (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.