Supă de legume cu busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de legume cu busuioc

Supă de legume cu busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cartofi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 125 g fasole verde (congelata), 1 radacina mica de telina, 2 rosii, 2 cepe (de preferinta rosii), 2 catei de usturoi, 6 fire de busuioc, 4 fire de patrunjel verde, 50 g cascaval ras (uscat), 5 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte.
Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca.
Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase.
Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute.
Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul.
Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel.
Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.
3.698 vizualizări
844 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă Tarator (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.