Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de legume cu busuioc |
Supă de legume cu busuioc
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 cartofi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 125 g fasole verde (congelata), 1 radacina mica de telina, 2 rosii, 2 cepe (de preferinta rosii), 2 catei de usturoi, 6 fire de busuioc, 4 fire de patrunjel verde, 50 g cascaval ras (uscat), 5 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte. Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca. Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase. Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute. Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul. Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel. Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.
3.345 vizualizări
Versiunea printabilă738 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe) 10. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi) 17. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |