Supă de fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Liban - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Liban » Supă de fructe de mare (II)

Supă de fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Liban
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un pachet de fructe de mare asortate (400 g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calamar, 2-3 linguri de ulei, 50 g orez, putin susan, capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500 g), 2 cartofi medii, o conserva de porumb, piper, sare, zahar. otet.

Mod de preparare: Se fierb cartofii (curatati), se paseza si se pun inapoi in apa in care au fiert si se amesteca bine sa se formeze o zeama groasa apoi se pun la frigider (minim 2-3 ore).
Pestele se pune la fiert separat cu putina sare si 5-6 picaturi de otet, se lasa sa fiarba bine (40-45 minute) apoi se strecoara si se amesteca cu crema de cartofi si se pune la foc foarte mic.
Orezul se fierbe separat cu 150 ml de apa, sare, un varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet, cand este fiert (dupa 7-9 minute) se ia de pe foc si se pastreaza acoperit.
In timpul acesta se trag la tigaie fructele de mare. Se incinge uleiul in tigaie, se pun fructele de mare amestecand continuu iar dupa un minut se sting cu 100 ml apa, se agauga piperul si se mai lasa la fiert 2 minute.
Se varsa intr-o supiera orezul, fructele de mare, 3-4 linguri de boabe de porumb. Deasupra se toarna zeama de la peste si cartofi (in clocot) si se presara cu seminte de susan (cca 1 lingura). Se lasa acoperita 20 minute apoi se serveste cat mai calda.
8.191 vizualizări
1.125 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
22. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.