Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.299 vizualizări
833 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
6. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
15. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
23. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
28. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.