Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.410 vizualizări
859 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
3. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
4. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
6. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
8. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
9. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
14. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
17. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
20. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
22. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
23. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
27. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.