Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.300 vizualizări
833 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
3. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
5. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
9. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
11. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
16. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
23. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.