Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.087 vizualizări
753 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
3. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
4. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
10. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
12. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
18. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.