Pulpe de pui Tandoori - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Pulpe de pui Tandoori

Pulpe de pui Tandoori

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pulpe de pui (fără piele), zeama de la o lămîie, sare, 2 linguriţe boia dulce, 2 căţei de usturoi, ghimbir, 350 g iaurt, 2 linguriţe praf de chili (roşu), cîte o linguriţă de chimen, scorţişoară şi cardamon (toate pisate), 1 vîrf de cuţit şofran, 1/2 linguriţă cuişoare măcinate.

Mod de preparare: Se spală pulpele, se zvîntă, se taie în două (la încheietură) şi se freacă bine cu zeamă de lămîie, sare şi boia.
Usturoiul şi ghimbirul se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu iaurtul şi cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui în "marinata" de iaurt şi se lasă cel puţin o oră la frigider, ca să se pătrundă.
Se scoate carnea şi se prăjeşte circa 25 de minute pe marginea grătarului, învîrtind-o de cîteva ori şi stropind-o cu marinată.
6.182 vizualizări
973 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.