Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Pulpe de pui Tandoori |
Pulpe de pui Tandoori
Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 pulpe de pui (fără piele), zeama de la o lămîie, sare, 2 linguriţe boia dulce, 2 căţei de usturoi, ghimbir, 350 g iaurt, 2 linguriţe praf de chili (roşu), cîte o linguriţă de chimen, scorţişoară şi cardamon (toate pisate), 1 vîrf de cuţit şofran, 1/2 linguriţă cuişoare măcinate. Mod de preparare: Se spală pulpele, se zvîntă, se taie în două (la încheietură) şi se freacă bine cu zeamă de lămîie, sare şi boia. Usturoiul şi ghimbirul se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu iaurtul şi cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui în "marinata" de iaurt şi se lasă cel puţin o oră la frigider, ca să se pătrundă. Se scoate carnea şi se prăjeşte circa 25 de minute pe marginea grătarului, învîrtind-o de cîteva ori şi stropind-o cu marinată.
5.918 vizualizări
Versiunea printabilă913 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi) 3. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 6. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi) 12. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 16. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 19. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 22. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi) 25. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) |