Pulpe de pui Tandoori - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Pulpe de pui Tandoori

Pulpe de pui Tandoori

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pulpe de pui (fără piele), zeama de la o lămîie, sare, 2 linguriţe boia dulce, 2 căţei de usturoi, ghimbir, 350 g iaurt, 2 linguriţe praf de chili (roşu), cîte o linguriţă de chimen, scorţişoară şi cardamon (toate pisate), 1 vîrf de cuţit şofran, 1/2 linguriţă cuişoare măcinate.

Mod de preparare: Se spală pulpele, se zvîntă, se taie în două (la încheietură) şi se freacă bine cu zeamă de lămîie, sare şi boia.
Usturoiul şi ghimbirul se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu iaurtul şi cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui în "marinata" de iaurt şi se lasă cel puţin o oră la frigider, ca să se pătrundă.
Se scoate carnea şi se prăjeşte circa 25 de minute pe marginea grătarului, învîrtind-o de cîteva ori şi stropind-o cu marinată.
6.262 vizualizări
997 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.