Pulpe de pui Tandoori - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Pulpe de pui Tandoori

Pulpe de pui Tandoori

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pulpe de pui (fără piele), zeama de la o lămîie, sare, 2 linguriţe boia dulce, 2 căţei de usturoi, ghimbir, 350 g iaurt, 2 linguriţe praf de chili (roşu), cîte o linguriţă de chimen, scorţişoară şi cardamon (toate pisate), 1 vîrf de cuţit şofran, 1/2 linguriţă cuişoare măcinate.

Mod de preparare: Se spală pulpele, se zvîntă, se taie în două (la încheietură) şi se freacă bine cu zeamă de lămîie, sare şi boia.
Usturoiul şi ghimbirul se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu iaurtul şi cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui în "marinata" de iaurt şi se lasă cel puţin o oră la frigider, ca să se pătrundă.
Se scoate carnea şi se prăjeşte circa 25 de minute pe marginea grătarului, învîrtind-o de cîteva ori şi stropind-o cu marinată.
6.275 vizualizări
1.000 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
6. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
16. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.