Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.462 vizualizări
774 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
2. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
4. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
7. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
8. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
9. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
15. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
19. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
23. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
28. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.