Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.487 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
3. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
15. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
26. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.