Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.562 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
3. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
4. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
6. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
7. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
21. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
26. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
27. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
30. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.