Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.538 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
10. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
14. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
16. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
17. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
21. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
29. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.