Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.527 vizualizări
784 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
19. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
25. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
26. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.