Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.390 vizualizări
762 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
25. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
30. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.