Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
2.120 vizualizări
397 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
9. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
12. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
15. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
24. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
25. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
26. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.