Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.041 vizualizări
669 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
7. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
9. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
13. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
14. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
15. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
16. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
20. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
27. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
28. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.