Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.489 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
4. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
7. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
14. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
20. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.