Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.531 vizualizări
784 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
5. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
7. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
15. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
16. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
28. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
30. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.