Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.550 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
3. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
5. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
13. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
14. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
17. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
18. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
30. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.