Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.431 vizualizări
769 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
6. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
10. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
17. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
18. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
25. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
29. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.