Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.545 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
2. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
4. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
8. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
11. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
17. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
26. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.