Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.533 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
7. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
9. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
12. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
16. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
26. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.