Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.501 vizualizări
780 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
10. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gustări cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
17. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
21. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
25. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.