Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.518 vizualizări
783 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
2. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
7. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
10. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
11. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
16. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
18. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
24. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
29. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.