Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.554 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
10. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
21. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
22. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
27. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.