Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.499 vizualizări
778 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
2. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
4. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
15. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
19. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
21. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
22. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
24. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
30. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.