Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.268 vizualizări
746 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
8. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
10. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
15. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
21. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.