Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.558 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
9. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
13. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
16. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
24. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.