Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.479 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
2. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
4. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
8. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
17. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
22. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
26. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
30. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.