Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.556 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
2. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
9. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
18. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
20. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
24. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
28. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.