Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.534 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
3. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
7. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
14. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
18. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
21. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
25. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.