Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.519 vizualizări
783 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
5. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
9. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
13. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
15. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de post (Salate > Salate de legume)
17. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
20. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
25. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
30. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.