Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.493 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
2. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
21. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
30. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.