Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.473 vizualizări
775 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
9. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
21. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
25. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
26. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.