Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.483 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
2. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
11. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
13. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
20. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
22. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.