Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.537 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
11. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
21. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
25. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
30. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.