Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.301 vizualizări
750 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
19. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
22. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
23. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
27. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.