Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.484 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
16. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
18. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
20. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.