Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.517 vizualizări
783 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
4. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
5. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
15. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
16. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
17. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
22. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
24. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.