Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.564 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
6. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
16. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
17. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
24. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
26. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.