Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.565 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
3. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
12. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
17. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
18. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
20. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
26. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
27. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.