Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
2.210 vizualizări
421 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
3. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
8. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
16. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
30. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.