Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.514 vizualizări
782 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
2. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
5. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
6. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
17. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
20. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
28. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.