Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.241 vizualizări
737 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
5. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
16. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
18. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
21. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
25. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
27. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.